Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Ipar 4.0 - a munkavállaló szemszögéből

  •  Blog
  • 2020-03-30 07:50:00
Napjainkban egyre inkább tapasztaljuk a technológia rohamos fejlődését. A IV. ipari forradalom korszakát éljük.

A mesterséges intelligencia, az automatizálás egyre nagyobb teret nyernek és már a gyártási és üzleti folyamatokra is hatást gyakorolnak. De mit is jelent ez pontosan és mire kell felkészülnünk munkavállalóként?

 

Az I. ipari forradalomtól a IV.-ig

Ahhoz, hogy a jelenlegi kihívásoknak megfelelhessünk, ismernünk kell az ide vezető utat is. Az I. ipari forradalom alatt a gőzgép megjelenése életre hívta az első textilipari gyárakat. A II. ipari forradalom során a villamos energia felfedezése lehetővé tette a tömegtermelést, a gyártósorok létrejöttét. A III. ipari forradalom idején a számítógépek, a digitális rendszerek új információfeldolgozási-és megosztási módokat hoztak. Ma már a cyber forradalom idejét éljük: ez a mesterséges intelligencia, a genomszerkesztés, a biometria, a megújuló energia, a 3D nyomtatás és az önműködő járművek kora. A technológia most igazán beágyazódik az életünkbe és összefonódik a mi emberi képességeinkkel.

 

Társadalmi és üzleti hatások

Az előző három ipari forradalom gyökeres változásokat hozott az emberek életébe. A falusi lakosság a városokba költözött, hogy ott gyári munkát vállalhasson, ami alacsonyabb életszínvonalat jelentett számukra. Ezt követően azonban folyamatosan korszerűsödtek az üzemek, javítva a dolgozók munkakörülményeit. De mit várhatunk a IV. ipari forradalomtól?

Hosszútávú következtetéseket még korai lenne levonni, de rövidtávon számíthatunk a termékek, szolgáltatások, sőt a közlekedés és a kommunikáció költségeinek csökkenésére is. Az intelligens városokban nagyobb szerepet kap majd a környezetvédelem, nő a társadalmi kohézió, csökken a szegénység, összességében javul az életszínvonal. A gyárak pedig az intelligens infrastruktúrát a termelésben és a logisztikában is kihasználhatják, így eddig nem látott módokon reagálhatnak majd a fogyasztói igényekre. Az üzleti életben is okos megoldások jelennek meg.

Ez a változás természetesen veszélyeket is rejt. A vállalatok hagyományos értékláncai átalakulnak, az emberi erőforrás és a technológia összefonódása pedig felveti a társadalmi egyenlőtlenség és az adatbiztonság kérdését. A legnagyobb veszély azonban az, hogy az exponenciális gyorsaságú innovációt nehéz megérteni és befogadni. Elengedhetetlen hozzá egy határozott jövőkép, az előre tervezés, ugyanakkor a váratlan eseményekkel szembeni rugalmasság is. Akiknek azonban sikerül integrálódniuk a fejlődésbe, élvezhetik a IV. ipari forradalom számos előnyét.

 

A munkavállaló szerepe

A mesterséges intelligencia rengeteg előnye mellett sokunkban felmerül a kérdés, vajon kiválthatja-e az emberi munkát? A válasz: nem. Bár lefed minden üzleti folyamatot, de semmiképpen sem szoríthatja ki az értéket teremtő humán faktort. A munkavállalók döntéshozó és problémamegoldó szerepe továbbra is megmarad, azonban újra kell definiálniuk magukat. Milyen az Ipar 4.0 kompatibilis munkavállaló? Íme a legfontosabb ismérvek:

  • Nyitottság és rugalmasság

Az egyik legfontosabb tényező a hozzáállás. A változás mindenképpen végbemegy, munkavállalóként nem szabad elzárkóznunk tőle, hanem arra kell törekednünk, hogy az így elérhető új munkafolyamatokat és felelősségi köröket kihasználhassuk.

  • Tanulási hajlandóság

Ahhoz, hogy karrierünkben lépést tarthassunk a gyors fejlődéssel, elengedhetetlen az informatikai folyamatok alapos megértése, a médiaismeret és az interdiszciplináris gondolkodás. Ezek alkalmazása az új generáció számára valószínűleg könnyen fog menni, azonban a hagyományos rendszerekhez szokott, tapasztalt specialistáknak nehezebb lesz elsajátítani ezeket az ismereteket.

  • Kreativitás és önszervezés

A IV. ipari forradalom során a szellemi tudás kerül előtérbe a fizikailag igényes tevékenységek helyett. A gépek többé már nem eszközök, hanem egyenrangú partnerek, amelyek hálózatba kapcsolják a folyamatokat, előkésztenek több műveletet és utasításokat adnak. Az emberi tőke szerepe pedig a szervezés, a kommunikáció és a kreativitás lesz ebben a felállásban.

Az okos gyárak korszakában tehát rengeteg kihívással találkozunk munkavállalóként, azonban, ha pozitív szemlélettel vállaljuk ezt, és nem veszélyként, de lehetőségként tekintünk a változásra, kimondottan előnyös is lehet számunkra ez az új, rugalmasabb rendszer.

 

Úgy érzed, elakadtál a rohamosan fejlődő technológia világában? Személyes tanácsadásért keresd bizalommal cégünket, az EastJob Személyzeti Tanácsadást munkáltatóként és munkavállalóként is a www.eastjob.hu honlapon, az info@eastjob.hu e-mail címen vagy a +36 20 852-7726-as telefonszámon.

 

/Forrás: www.digitalpulse.pwc.com.au/ 1,2,3… Here comes the 4th Industrial Revolution; www.industry40news.com.au/ Industry 4.0 – The employee’s role/

 

Megosztás
Blog