Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

2020 - Trendek a munka világában

  •  Blog
  • 2020-02-11 19:05:00
  • Linzenbold Dorisz
  • KPMG: Future of HR 2020: Which path are you taking?; Human Resources Today
A munka világa folyamatosan változik és új gondolkodásmódot igényel minden szereplő részéről. Milyen kihívásokkal kell szembenézniük a munkáltatóknak és mire kell felkészülniük a munkavállalóknak 2020-ban? Íme a főbb irányvonalak.
  1. Fejlődő technológia

A technológiai vívmányok, a digitális kihívások és a mesterséges intelligencia térnyerése átalakítják a feladatok elvégzésének módját. A vállalatok ennek megfelelően formálják jelenlegi és jövőbeli munkaerő állományukat. A dolgozóknak nyitottnak kell lenniünk a modern technológia által hozott újdonságokra és meg kell tanulniuk, hogyan dolgozhatnak hatékonyan ezek segítségével. Élniük kell a munkahelyük által kínált tréning lehetőségekkel, sőt önszorgalomból is érdemes képezniük magukat, hogy minél gördülékenyebben állhassanak át az automatizált folyamatokra.

 

  1. Pozitív munkavállalói élmények

Mára a vállalatok felismerték, hogy termelékenységük kulcsa a humán tőke, ezért egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a pozitív munkavállalói élmények kialakítására. Az alkalmazottak ennek rengeteg előnyét élvezhetik a technológiai, szociális és fizikai környezetükben is. Főként a végzett feladatok és a használt eszközök terén lesz érezhető a változás.

 

  1. Célorientált vállalati kultúra

A vállalatok kultúra-váltás előtt állnak. Olyan szervezeti kultúrát kell kialakítaniuk, amely tükrözi a stratégiai célokat, ugyanakkor ösztönzi a kollégák teljesítményét és elköteleződését a cég mellett. A munkavállalók azt tapasztalhatják, hogy egyre szorosabban bevonják őket adott folyamatokba, szélesebb felelősségi kört és nagyobb önállóságot kapnak. Emellett gyakoribbá válik az atipikus foglalkoztatási formák alkalmazása, így lehetőséget kaphatnak akár az otthoni munkavégzésre is.

 

  1. Tudatosabb adatelemzés

A munkáltatók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az adatelemzések lebonyolítására, hogy a kinyert adatok segítségével rávilágíthassanak konkrét célterületekre. A kimutatások céltudatos alkalmazása többek között a dolgozók problémáinak hatékonyabb kezelését is lehetővé teszi. Így a munkavállalóknak számítaniuk kell rá, hogy a jövőben gyakrabban és részletesen kikérik majd a véleményüket. A kérdések ezen felül sokkal specifikusabbak, személyre szabottabbak is lesznek. Ezekre igyekezniük kell pontos válaszokat adni, hogy az eredményeket valóban az ő elvárásaik szerint tudják felhasználni.

 

A 2020-as trendek tehát rengeteg előnyt hordoznak a munkavállalók számára. A munkáltatói oldal egyre tudatosabban koncentrál az őket érintő problémákra, központi szerepet kap az elégedettségük és az elkötelezettségük. A változások ugyanakkor kihívásokat is hoznak. A munkavállalóknak fel kell zárkózniuk a technológiai fejlődés által kialakított versenyben, emellett felelősségteljesebben és önállóbban kell végezniük feladataikat, hiszen a munkáltatók követelményei is megnőnek. Ezek az irányvonalak szorosan összefüggenek egymással. A trendekhez való alkalmazkodás természetesen lassú folyamat, azonban a munkaerőpiac szereplőinek tisztában kell lenniük az új elvárásokkal, hogy idővel meg tudjanak felelni nekik.

 

Ha kérdéseid merülnek fel a változó munkakörülményekkel kapcsolatban, keresd bizalommal cégünket, az EastJob Személyzeti Tanácsadást munkáltatóként és munkavállalóként is a www.eastjob.hu honlapon vagy az info@eastjob.hu e-mail címen.

 

Megosztás
Blog