Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hol keressünk állást?

  •  Blog
  • 2019-03-19 06:20:00
  • Lakatos Andrea
Milyen platformokon érdemes keresgélnünk?
Nem csupán álláshirdetésekre érdemes pályáznunk.

Éppen azon gondolkozunk, hogy ideje lenne munkahelyet váltanunk, de mégis hol találhatnánk meg azt a pozíciót, amit keresünk?

Sokan automatikusan az online álláskereső portálokon kezdik a keresgélést és az álláspályázást.
Az alábbiakban szeretnénk néhány egyéb lehetőséget megosztani:

- Regisztrálás online adatbázisokba

Számos munkáltató vásárol online adatbázis hozzáféréseket, hogy a megfelelő munkavállalót megtalálja. Érdemes a nagyobb online állásportálok adatbázisába feltöltenünk az önéletrajzunkat (Profession, Cv online, Workania stb.) hogy könnyebben ránk találhasson leendő munkaadónk.

Beállíthatjuk a bérigényünket, adott szakterületünket és azt, milyen földrajzi területen szeretnénk dolgozni.

- Linkedin profil készítés
Szakmai közösségi portál, ami kapcsolatépítésre és álláskeresésre kiválóan alkalmas. Ingyenesen regisztrálhatunk, és beállíthatjuk szakmai profilunkat.
Akár egyértelműen jelezhetjük, hogy nyitottak vagyunk új lehetőségekre, azonban érdemes vigyázni abban az esetben, ha nem publikus a munkahelyünkön a váltási szándékunk, hiszen kollégáink vagy akár felettesünk is láthatja profilunkat.

- Munkaerő közvetítő és fejvadász cégek felkeresése
Érdemes minél több helyen leadni önéletrajzunkat, hiszen ezek a cégek számos partnerük nyitott pozícióira keresnek jelölteket. Sok esetben nem is találjuk meg az egyes pozíciók hirdetéseit, így a kapcsolatfelvétellel további lehetőségekhez juthatunk.

 

Mindenkinek sikeres álláskeresést kívánunk!

Megosztás
Blog