Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Felkészülés az állásinterjúra

  •  Blog
  • 2019-03-12 06:30:00
  • Lakatos Andrea
Mitől leszünk sikeresek egy állásinterjún?
Mi az oka annak, ha nem minket választanak?

Pályázunk, energiát és időt fektetünk egy ütős önéletrajz megírásába, izgulunk az interjú előtt és próbáljuk a legjobb formánkat hozni, de aztán mégsem sikerül, nem minket választanak. Visszajelzést kérünk az okokról, de konkrétumokat nem minden esetben kapunk. Mi lehet a gond?

Az alábbi tippekkel eredményesebbé válhatunk egy állásinterjún:

0. lépésként:
Gondoljuk végig, egyáltalán miért keresünk állást? Kihívást keresünk? Fejlődni szeretnénk vagy csak szabadulni a jelenlegi helyzetből? Ha kihívásokat keresünk, milyen elképzeléseink vannak a jövőre nézve? Vezetői szerepben látnánk magunkat szívesen vagy területet szeretnénk váltani? Mi hajt minket igazából?
Ha csak a főnökünkkel vagy kollégákkal nem jövünk ki jól vagy egy előléptetést nem kaptunk meg és ezért keresünk másik munkahelyet, akkor sem érdemes ezeket a témákat felhozni egy interjú szituációban. Koncentráljuk a jövőbeni elképzeléseinkre és ne a problémákat ecseteljük.

Készüljünk fel a cégből, ahová interjúra megyünk! 
Gondoljuk végig, vajon miért is szeretnénk ott dolgozni, mi vonz minket igazán? Ezt a kérdést érdemes végiggondolni, mert valószínűleg felteszik majd a beszélgetés során.

Érdeklődjünk a cégről ismerőseinknél, ha lehetséges.
Mivel szerezhetünk jó pontot, egyáltalán nekünk való-e a vállalat, tudunk-e majd azonosulni a vállalat céljaival vagy az ott dolgozókkal?

A legfontosabb: adjuk önmagunkat!
Sokan szeretnének megfelelni az interjúztatóknak és az általuk hallani vélt válaszokat próbálják megtalálni.
Gondoljunk arra, hogy úgysem felelhetünk meg mindenkinek, így ehelyett inkább legyünk őszinték!
Sablonválaszok helyett vállaljuk véleményünket, meglátásainkat egy-egy szakterülettel kapcsolatban. 

Vállaljuk gyengeségeinket és hibáinkat!
Nem tökéletes munkavállalókat keresnek a cégek, hanem olyan jelölteket, akik mernek hibázni, tisztában vannak a hiányosságukkal és képesek tanulni a hibáikból és fejlődni.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: öltözzünk alkalomhoz illően!

Szektoronként változik az elvárt öltözködés. Banki és pénzügyi területen elegáns megjelenés szükséges, de sokszor egy lezser-elegáns megjelenés is elegendő. Fontos, hogy érezzük jól magunkat az öltözékünkben, ne feszélyezzen minket a beszélgetés alatt.

Készüljünk az idegen nyelvű beszélgetésre, ha elvárásként megjelölte a munkáltató!

Egyszerű megfogalmazásra törekedjünk, nem szükséges hosszú és bonyolult nyelvi megoldásokat alkalmazni ha nem beszéljük folyékonyan az adott nyelvet.

Gondoljuk végig milyen bérigény lehet számunkra megfelelő az adott pozíciónál! 

Érdemes tól-ig sávot megadni

 

Továbbra is szívesen válaszolunk a témában feltett kérdésekre az info@eastjob.hu email címen.

 

Sikeres interjúkat kívánunk!

Megosztás
Blog