Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

10 dolog, amit ne kövess el állásbörzén!

  •  Blog
  • 2019-09-20 06:10:00
  • Szomolya Klára
Ha még nem voltál állásbörzén, azért, ha pedig már voltál ilyen rendezvényen, akkor pedig azért érdemes az alábbi jótanácsokat elolvasni és megfogadni, főleg akkor, ha eddig sikertelennek érezted a börzén való állásvadászatot, vagy önmagad eladni a leendő munkáltatónak.
  1. Ne menj az állásbörzére tervek és cél nélkül, tudd, hogy mit szeretnél, készülj fel alaposan a börzén megjelenő vállalatokból és azok ajánlataiból!

  2. Ne érkezz túl későn, a jó időzítés ezúttal is fontos!

  3. Ne legyél elhanyagolt, fontos a megjelenés és a ruházat! Egy szép, rendezett kosztüm vagy öltöny egy nagy mosollyal fél siker!

  4. Ne vágj bele a börzébe az aktuális kiadvány beszerzése nélkül! Mindig van egy friss kiadvány a helyszínen, ami a kiállítókról, standjuk elhelyezkedéséről, és a pozíciókról tartalmaz részletes leírást. Mint egy iránytű segít neked könnyebben tájékozódni. Szerezd be mielőtt indulnál! Hidd el nagy mértékben segíteni fog gyorsan, célirányosan eligazodni a standok erdejében.

  5. Ne menj kész CV nélkül! Az anyagod legyen nálad kinyomtatva, akár több nyelven is! Így közvetlenül tudsz már a helyszínen beszélgetni egy mini interjú keretében az adott szervezet HR-esével.

  6. Ne hagyd kétségek közt a kiállító cégek HR-eseit, mutasd meg minden lehetséges eszközzel, hogy miért leszel jó egy általad kiválasztott pozícióban, de vigyázz arra is, hogy ne legyél túl rámenős!

  7. Ne maradjon megválaszoltalan kérdésed, kommunikálj, kérdezz, legyél lényegre törő!

  8. Ne járj-kelj görnyedten, ne legyél merev és visszahúzódó, bátran, emelt fővel, határozottan vágj neki a kiszemelt munkakör meghódításának!

  9. Ne gondold, hogy nem lesz szükség feljegyzések készítésére, adatok rögzítésére! Ne szégyelld a hagyományos megoldásokat sem használni: toll, papír, jegyzettömb!

  10. Ne idegeskedj, meglesz az igazi, csak add önmagad! Nem kizárt, hogy a börzén rögtön a leendő főnököddel lesz egy mini interjúd.

 

 

Megosztás
Blog