Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Képezzük magunkat, hogy piacképesebbek legyünk!

  •  Blog
  • 2017-09-18 14:05:00
  • dr. Csóré Éva
Létünk alapja az új ismeretek szerzése, minél többet tudunk a világról, a körülöttünk lévő dolgokról, minél szélesebb látókörrel bírunk, minél több tudásanyagot birtoklunk, annál értékesebbé válunk.

Gondoljunk csak bele! Amikor megszületik egy kisbaba, egy kiszolgáltatott, magatehetetlen emberke. Aztán ahogy telnek a hónapok, egyre inkább kinyílik a tudata, igénye lesz arra, hogy tanuljon. Kúszni, mászni, járni, beszélni, önállóan étkezni, inni, stb. Nincs könnyű dolga, de nem adja fel. Ha százszor elesik, százegyedjére is feláll, és a sok-sok gyakorlás meghozza a sikert.

Nincs másképp ez a felnőtt világban sem. Sokszor hallhatjuk az ’élethosszig tartó tanulás’ (Life Long Learning) jelentőségét. Vagyis nem szabad beérnünk azzal a tudással, amit 18 évesen az érettségi vagy egy szakma, esetleg húszas éveink elején diplománk megszerzésével magunkénak tudhatunk. Felgyorsult a világ, rohamosan változik, köszönhetően a napról napra változó technológiai fejlődésnek. Ezen kívül a piaci környezet megköveteli azt a munkavállalóktól, hogy minden körülmények között naprakész, friss információkkal és tudással rendelkezzenek. Egyrészt annak okán, hogy megfeleljenek a munkáltatók igényeinek, másrészt pedig, hogy hatékonyan végezzék el a munkakörükbe tartozó feladatokat, elengedhetetlen, hogy a legfrissebb információk birtokában legyenek.

 Ám nem csak a munkavállaló érdeke, hogy folyamatosan fejlessze magát. A munkáltatónak is fontos, hogy minden munkakörben megfelelően képzett, folyamatosan fejlődő és fejlődni akaró munkaerőt tudhasson magáénak egy jól funkcionáló szervezet részeként. Manapság ugyanis egyre inkább gyakori jelenség a fluktuáció, azaz az állandó vagy gyakori munkahely változtatás. Ennek oka lehet a nem megfelelő motiváció, vagy hogy nem alakul ki a cég iránti elkötelezettség. Elengedhetetlen tehát, hogy a munkavállalók érezzék azt, hogy az adott céghez tartoznak, illetve támogatást kapnak ahhoz, hogy a munkájuk magabiztos elvégzéséhez szükséges ismereteket megszerezzék.

Láthatjuk tehát, hogy a képzés rendkívül fontos mind munkavállalói, mind munkáltatói szempontból.

Az Eastjob Személyzeti Tanácsadás célként tűzte ki, hogy irányt mutasson a szakemberfejlesztésben, így első ízben indítja útjára október végén hiánypótló HR-es képzését.

Olyan pályakezdők vagy a HR terület iránt érdeklődők jelentkezését várjuk, akik nyitottak az újdonságokra és szeretnék élményalapú oktatásban fejleszteni képességeiket.

A részletek és a jelentkezés feltételei a https://www.eastjob.hu/blog/108/HR-es-kepzes linkre kattintva olvashatók.

Hozzászólások
Megosztás
Bevezetés a HR világába képzés
1st Line Consulting által engedélyezett képzés az Eastjob partnercégével együttműködve Készen állsz? Képviselj minőségi szemléletmódot!
   2018-07-17    Blog
Blog