Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

2019 hosszúhétvégéi és szombati munkanapjai

  •  Blog
  • 2019-01-03 06:05:00
Átléptünk a 2019-es évbe, így arra gondoltunk, felütjük a naptárat, és készítünk egy összesítést arról, mikor kell az évben szombati napokon dolgoznunk, cserében mennyi hosszúhétvégét kapunk.

Az idei évben 3 szombati munkanappal kell számolnunk a 2019. január 1-jén hatályba lépett pénzügyminiszteri rendelet alapján. -  Érdemes tudni, hogy e rendelet hatálya kiterjed a munkáltatókra és az általános munkarendben foglalkoztatott munkavállalókra egyaránt. - Augusztus 10-én augusztus 19-ét (hétfő), december 7-én december 24-ét (hétfő), míg december 14-én december 27-ét (péntek) fogjuk bedolgozni.

Hosszúhétvégénk összesen hat lesz, amelyből lesz háromnapos,  de a munkanap áthelyezéseknek köszönhetően lesz olyan is, ami hat napból fog állni. Lássuk, melyek ezek!

Az első hosszúhétvégénk március 15-től 17-ig tart, ekkor péntektől vasárnapig maradhatunk otthon. Ezt követi a húsvéti hétvége, április 19-22-ig, amikor nagypéntektől húsvét hétfőig pihenhetünk. Majd következik pünkösd hétvégéje június 8-tól 10-ig (péntek-hétfő). És már el is érkeztünk az augusztushoz, amikor szintén péntektől hétfőig tart majd a pihenés, 17-től 20-ig maradhatunk otthon. Idén mindenszentek napja péntekre esik, így az év utolsó előtti hosszúhétvévgéje november 1-től 3-ig tart. Végül az évet a leghosszabb, hatnapos karácsonyi hétvégével zárjuk, ami december 24-én kedden kezdődik és december 29-én vasárnap ér véget.

Megosztás
Blog