Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Maslow piramis: Önmegvalósítás szintje vagy örökös küzdelem?

  •  Blog
  • 2017-11-06 09:35:00
  • Kiss Krisztina
Őszinte vallomás az elmúlt 10 évről
A kerek évszámok jelentőséggel bírnak életünkben. A 10., 20., 30., 40., 50. születésnapok, évfordulók stb. Megállunk, értékeljünk mindazt, amit addig tettünk vagy nem tettünk meg. Az utóbbi napokban engem is elért ez az érzés. 10 éves az Eastjob, amely cégnek egyik megálmodója vagyok. Egyik, mert 10 évvel ezelőtt nem egyedül kezdtem el, hanem volt egy társam, aki nélkül mindez nem jöhetett volna létre.

Mindig arról álmodtam, hogy értéket teremtek, létrehozok valamit, ami maradandó és sikeres. Amikor a diploma megszerzése után HR területre kerültem, kis keresgélés után tudtam, hogy ez az a terület, amiben dolgozni szeretnék. Vállalati oldalon voltam egy ideig, ezután váltottam a tanácsadói szektorba. Megismerve azt, hogy mire van szüksége a szervezeteknek tisztán láttam, hogy a tanácsadói oldal sikerének mi az alapja.

Egy vállalkozás elindítása soha nem egyszerű. Nem az adminisztrációs akadályokra gondolok, hanem arra, hogy egy biztos alkalmazotti létből az ismeretlenbe ugrunk. Lehetne sorolni itt mindazt, ami egy sikeres vállalkozó ismérve általában, mint például a kitartás, a döntésképesség, a határozottság, a cél-  és eredmény orientáltság, azonban én inkább egy dolgot emelnék ki két oldalról megközelítve.

Az egyik a szakmai alázat és hozzáértés.

A másik pedig az emberi oldal, az egymás iránti tisztelet és kommunikáció.

A két fős kis vállalkozásból mostanra országos tevékenységet ellátó cég lettünk. Munkánkat a folyamatos megújulás, az új területekre nyitottság és új ötletek megvalósítása jellemzi. Több szempontból is úttörők voltunk szakmai vonalon. Soha nem feledtük, hogy az interjúk során felelősséggel tartozunk mindkét fél irányába.

Maga a szervezet kialakítása is úttörő volt. Nem alkalmazzák elterjedten még ma sem az atipikus foglalkoztatási formákat, mi viszont 10 éve olyan megoldásokat alkalmazunk, ami lehetővé teszi ezeket. Ilyen pl. többek között az otthoni munkavégzés, az információk távelérése saját fejlesztésű IT eszközökkel, adatbázissal támogatva, illetve a családbarát munkakörülmények.

Ami mégis talán az egyik legfontosabb és a sikerünk titka, a csapat, azok az emberek, akik jelenleg is itt dolgoznak velem együtt.

Számomra mit jelent ez a 10 év? Igazi kihívás volt minden napja. Volt benne küzdelem, volt benne siker és voltak olyan helyzetek, amiből tanultam. Az viszont tény, hogy ha még egyszer meg kellene hoznom a döntést, hogy elindulok-e ezen az úton, ugyanezt tenném és újra belevágnék.

Hozzászólások
Megosztás
Blog