Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Elgondolkodtam a minap az egyik Facebook hirdetésünk által kiváltott reakciókon, hogy az emberek vajon miért reagálnak ilyen szélsőségesen egy egyszerű álláshirdetésre.
„Addig örülj, amíg tanulsz” szól a mondás, amit már annyiszor hallottam. Manapság nem is gondolnánk, milyen nehéz jövő vár egy mai diákra.
A Világgazdasági Fórum 2004 óta minden évben elkészíti a világ országainak versenyképességi rangsorát a versenyképességi index segítségével. Az index 12 pillérből épül fel, melyek között a munkaerőpiacok hatékonysága is szerepel. Az egyes országok munkaerőpiacainak működése tehát nagymértékben hozzájárul az adott ország versenyképességéhez. De mitől lesz versenyképes egy munkaerőpiac?
Létünk alapja az új ismeretek szerzése, minél többet tudunk a világról, a körülöttünk lévő dolgokról, minél szélesebb látókörrel bírunk, minél több tudásanyagot birtoklunk, annál értékesebbé válunk.
Készen állsz?
Képviselj minőségi szemléletmódot!
Szeretem a munkám. Tényleg szeretem. Reggel, amikor már néha hajnali négykor vagy ötkor az első kávémat iszom, már bekapcsolom a gépet, és elkezdem azokat a feladatokat, amiket csendben, nyugalomban tudok csak megtenni, mert a napi nyüzsgés nem ad teret erre.
Mai írásunkban arra próbáljuk megtalálni a választ, milyen az ideális pályakezdő. Kik azok a fiatalok, akik az iskola elvégzése után magabiztosan vághatnak neki az álláskeresésnek.
A Borsod Online szerkesztőségi vendége volt kedden déltől Kiss Krisztina, az EastJob Személyzeti Tanácsadó Bt. cégvezető tulajdonosa. A munkaerő-piaci szakember a következő témákban várta a kérdéseket: munkaerő piaci helyzetkép, álláskereséssel kapcsolatos témák, önéletrajzírás, interjú technika, pályaorientáció, pályaválasztás, önismeret, önfejlesztés, képzés, és minden, ami vállalati oldalról HR-es téma.
Mind vezetői, mind HR szakmai munkám során az egyik legnehezebb és leghangsúlyosabb feladat a csapatépítés és összetartás. Ahhoz, hogy egy csapat funkcionálisan jól tudjon együtt működni, megfelelő, a csapatba jól illeszkedő tagoknak kell együtt dolgozni.
Előre bocsátom, nem célom állást foglalni sem amellett, hogy maradjunk otthon három évig a gyermekünkkel, sem amellett, hogy fél éves korában térjünk vissza a munkaerő piacra. Csupán egy lehetőséget szeretnék bemutatni, illetve saját tapasztalataimat szeretném megosztani.
A coaching-nak számos fajtája vált népszerűvé az elmúlt években. A business coaching során valamilyen üzleti nehézség megoldásán dolgozunk, az executing coaching esetén célzottan felsővezetőket támogatunk, life coaching-nál pedig általános, mindennapi életvezetési problémák miatt keresik fel a szakembert.
Május 23-án megtartottuk az idei első HR klubunkat, amit immáron 6. éve rendezünk meg, akár évente több alkalommal is. A mostani téma a fejlesztés, képzés, tréning és coaching volt.
Annyiszor jött velem szembe ez a téma az utóbbi időben, és annyi barátom kérdezte tőlem, mint HR tanácsadótól, hogy nincs-e egy jó ajánlatom, mert mindenképp szeretnének váltani a munkahelyükről, hogy gondoltam, időszerű erről beszélni.
Az utóbbi öt-hat évben gyorsan és gyökeresen megváltoztak az állást kereső, váltani kívánó emberek álláskeresési szokásai. Mindez betudható a technológiai vívmányok: az okostelefonok és táblagépek megjelenésének; az információ is sokkal gyorsabban és intenzívebben áramol, illetve a közösségi médiának komoly befolyásoló ereje van az álláskeresőkre.
Az iskola- és pályaválasztás nagy etapjában, felvételi jelentkezések, vizsgák, évzárás, érettségik környékén sok szülő és gyermek tanácstalan. Hogyan, merre tovább? Mi legyen a választott pálya, szakirány?
Május elseje, nemzetközi ünnep. Ünnepeljük a munkát, nem csak hazánkban, világszerte. A kérdés az, vajon mit is ünneplünk egyáltalán? Miért tartjuk fontosnak azt, hogy beszéljünk a munkáról a munka ünnepén?
Manapság megoszlanak a vélemények abban a témában, hogy van-e valós munkaerőhiány az országban vagy nincs. Ha csak pusztán a számokat vesszük alapul, mondhatjuk azt, hogy nincs. A tényleges helyzet azonban az, hogy igenis van munkaerőhiány az országban. Igaz, ennek mértéke és összetétele is országosan eltérő, de az tény, hogy a jelenség valós.
Borsod megyét is elérte a munkaerőhiány. De vajon miért nem talál egymásra a munkaadó és a munkavállaló? E téma kapcsán kerekasztal-beszélgetésre hívta szerkesztőségébe az Észak-Magyarország azon cégek vezetőit, melyek munkaerő-toborzással, -kiválasztással és -közvetítéssel foglalkoznak, annak okán, hogy ők igazán jól ismerik a munkaerő-piaci helyzetet a munkaadói és munkavállalói oldalról egyaránt.
2016. október 7-én "Így fest a jövő" címmel jótékonysági rendezvényt tartott a Térerő Közösségi Alapítvány, amelyen az Eastjob tulajdonos cégvezetője, Kiss Krisztina is részt vett, valamint elmondta gondolatait arról, mitől válik valaki vagy valami értékessé. Előadását az alábbiakban olvashatjuk.
Folytatjuk a szabadság témakörének taglalását. Ezen a héten a betegszabadság, a szülési szabadság és a fizetés nélküli szabadság igénybevételeinek feltételeiről lesz szó a Munka Törvénykönyvének rendelkezései alapján.
Blog